sajt u izradi..
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Created: Saturday, 16.November.2013. 14:02
Da bi uvideli mogućnosti klase ubacio sam  deo teksta(latinica) preuzet sa blic.rs, nadam  se da nemaju ništa protiv. Kako funkcionise klasa objašnjeno je ovde. Klasa se moze koristiti i za kompletno prevodjenje sajtova, automatski detektuje pismo i prevodi suprotno od toga.
Created: Sunday, 18.August.2013. 15:15

XAConverterAll class omogućava prevođenje određenog teksta ili kompletnog sajta. Primer koji se nalazi unutar klase koristi se za prevodjenje određenog teksta, uskoro ću postaviti i primer za prevođenje celog sajta. Princip rada je objašnjen ovde.

[Source File]  

 

Comment (0) Hits: 879
Created: Sunday, 18.August.2013. 12:50

Kalendar je jednostavan za korišćenje i vrlo lako se se integriše u veb aplikacije. Da bi se kalendar koristio nisu potrebne programerske veštine sem elementarnog poznavanja HTML-a. Kalendar se prikazuje u pop-up prozoru ili ti poznatije kao tooltip, bez bojazni da će to blokirati neki popup bloker. Poziciju na kojoj će se pojavljivati kalendar možete namestiti po svom izboru i za svaki posebno. Vizuelni izgled kalendara se menja preko css fila, brzo i jednostavno. Kalendar se može prikazivati sa ili bez fade efekta. Izlazni format(EU, US ...) možete namestiti prema svojim potrebama. Urađena je lokalizacija za srpski i engleski jezik ali se vrlo lako moze dodati novi jezik. Da bi se kalendar koristio na vašoj veb stranici potrebno je izmedju tagova <head> </head> ubaciti sledeći kod.

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/kbblog/xacalendar/style.css" />
<script type="text/javascript" src="/kbblog/xacalendar/xacalendar.js"></script>


Nakon toga, tamo gde se nalazi fajl u koji ste prethodno upisali gore navedeni kod treba napraviti folder xacalendar i u njega raspakovati fajlove iz xacalendar.zip. I to je to. U narednim primerima ćemo prikazati sve mogućnosti kalendara. Aktiviranje kalendara se vrši klikom na sliku. Da bi to bilo omogućeno unutar img taga <img src="/kbblog/cal.gif"/> treba dodati onclick="XA_calendar.show('Input name','Language','Output format','Title format','Position','Fade');" tako da izgleda ovako

<img src="/kbblog/cal.gif" onclick="XA_calendar.show('Input ID','Language','Output format','Title format','Position','Fade');"/>

Input ID ili ID od input taga <input id="input_1" type="text" /> . Input ID mora biti jedinstven.
XA_calendar.show('input_1','en','%d/%m/%y','%M/%y','2,-2',1)

mt_ignore
U slučaju da Input ID nije upisan ili je upisan a ne postoji , biće prikazan popup sa opisom greške.
XA_calendar.show('wrong_name','en','%d/%m/%y','%M/%y','2,-2',1)


mt_ignore
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop