sajt u izradi..
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Created: Sunday, 15.April.2012. 11:16

b_350_250_16777215_00_images_kbblog_Izrada_cena_ECR_TOOL_baza_5.pngProgram ECR TOOL  služi za unos i iščitavanje artikala iz Galeb fiskalnih kasa. Korišćenje makro je veoma jednostavno, nakon što se otvori fajl pritiskom na dugme 'Load File' učitati bazu od ECR TOOL programa. Makro importuje bazu, briše nepotrebne kolone i ostavlja redni broj, ime artikla i cenu. Struktura baze ostaje nepromenjena. Pre nego što se pritisne dugme 'START'  potrebno je selektovati artikle a to se radi tako što se pritisne i drži dugme CTRL a sa levim klikom miša se  klikne na red čija cena treba da se uradi.  Pritiskom na  dugme 'START' otvara se nova strana na kojoj će biti urađene cene. Po jednoj strani biće urađeno 240 cena, nakon toga otvara se druga, treća itd.
[Source File]

Comment (0) Hits: 1036
Created: Tuesday, 18.October.2011. 16:04

b_350_250_16777215_00_images_kbblog_Izrada_cena_excel_makro_3.jpgRučno pisanje cena oduzima suviše vremena, mogućnost za greškom je velika a ujedno izgleda veoma ružno. Skoro svaka fiskalna kasa danas ima mogućnost prebacivanja podataka u excel ili neki drugi format. U sledećoj temi(uskoro) objaviću makro koji omogućava da se koristi baza podataka od Galebove fiskalne kase tj. sve kase koje koriste ECR Tool. Isto tako biće objavljeni makroi koji omogućavaju selektivnu izradu cena, izrada cene na osnovu šifre, blanko cene, kao i izrada dekleracija.
Kad se pokrene template.xls potrebno je omogućiti makro, nakon toga podaci mogu da se unose ručno ili iz fajla. U prvu kolonu se unosi šifra artikla, u drugu kolonu ime artikla i u treću cena artikla. U zavisnosti od vaših potreba možete da menjate izgled cene al nemojte da menjate dimenzije cene,  jer nakon što se cene naprave sledi automatsko podešavanje štampača tj. 24 cena po listu papira. Ako promenite dimenzije cene, pre štampanja proverite šta se štampa i korigujte parametre štampača. Po jednoj strani(sheet) biće urađeno 240 cena nakon toga otvara se druga strana , treća, četvrta itd...


[Source File]

Comment (0) Hits: 913
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop